Μία από τις 146 συνταγές με: Όσπρια

Φασόλια γίγαντες στο φούρνο πλακί

30-45'
Εύκολο

Μερικά φαγητά δεν σηκώνουν πλάκα: ένα απ’ αυτά είναι τα φασόλια πλακί…

node-1327


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • ½ κιλό φασόλια γίγαντες
  • 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα σε φέτες
  • ½ κ.γ. φρέσκο βασιλικό
  • 300 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι και κόκκινο πιπέρι
  • 500 γρ. Pummaro για κοκκινιστά
  • 300 ml νερό από αυτό που έβρασαν τα φασόλια

Ξεκινάμε!

  • 1 Μούσκεψε τα φασόλια από το βράδυ και την επομένη πια βάλ’ τα στη χύτρα να βράσουν μέχρι να είναι έτοιμα.
  • 2 Βάλε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο
    και σόταρε τα κρεμμύδια σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη μαυρίσουν.
  • 3 Πρόσθεσε τώρα τα καρότα και το Pummaro
    για κοκκινιστά ανακατεύοντας, σβήσε τη φωτιά και πρόσθεσε το κόκκινο πιπέρι, τα φασόλια, το νερό, το βασιλικό και το αλάτι.
  • 4 Αφού ανακατέψεις μια φορά, άδειασε τα υλικά σε ένα ταψάκι και ψήσ’ τα για 30-40 λεπτά στους 200°C. Σκοπός είναι να μείνουν με ελάχιστο νερό και να χυλώσουν.

Καλή όρεξη!

Τα καρότα μαζί με το Pummaro για κοκκινιστά θα συνθέσουν μία έντονα κόκκινη και γλυκιά σάλτσα που θα συνοδεύσει ευχάριστα τους γίγαντες.
Πώς θα καθαρίσετε τα πράσα

Για να καθαρίσετε πράσα, πρώτα βγάλτε, αν υπάρχουν, τα χτυπημένα εξωτερικά φύλλα. Κόψτε τις άκριες με τις ρίζες και τις σκληρές άκριες των φύλλων. Με ένα μυτερό μαχαίρι, τρυπήστε το πράσο 5 εκατ. περίπου κάτω από το πράσινο μέρος και κόψτε προς την πάνω άκρη ώστε να χωρίσετε το πράσο στα δύο. Βυθίστε την μεριά των φύλλων σε μια λεκάνη με νερό και ανακινείστε ζωηρά ή ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: