Μία από τις 258 συνταγές με: Ψάρι/Θαλασσινά

Χταπόδι κοκκινιστό

30-45'
Εύκολο

Δεν κοκκίνισε από ντροπή, αλλά από νοστιμιά!

node-1330


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 χταπόδι 3 κιλά περίπου
  • 450 ml κρασί κόκκινο ξηρό
  • 500 γρ. Pummaro για κοκκινιστά
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε ζάρια
  • 1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • ½ κ.σ. ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Πιπέρι και αλάτι

Ξεκινάμε!

  • 1 Πρώτα-πρώτα πάρε το χταπόδι, καθάρισέ το, πλύν' το και βάλ' το σε μια κατσαρόλα με καπάκι, μαζί με όλα τα μπαχαρικά, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το κρασί, να σιγοβράσουν με το νερό που αφήνει το χταπόδι.
  • 2 Μόλις βράσει καλά, βγάλε το χταπόδι και κόψ' το σε κομμάτια, ενώ τη σάλτσα σούρωσέ τη σε μια άλλη κατσαρόλα.
  • 3 Πρόσθεσε το Pummaro
    για κοκκινιστά και το ελαιόλαδο
    , βράσε για 10-15 λεπτά, και μετά ρίξε το χταπόδι στη σάλτσα να βράσουν όλα μαζί άλλα 5-8 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Το Pummaro για κοκκινιστά θα χρωματίσει και θα δώσει απολαυστική γεύση στο καλοβρασμένο χταπόδι.
Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο ψήσιμο στη σχάρα και το barbecue;

Το ψήσιμο στη σχάρα γίνεται ακριβώς πάνω από την εστία φωτιάς, σε υψηλή θερμοκρασία και συνήθως γρήγορα. Το αληθινό barbecue γίνεται σε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία, διαρκεί περισσότερο χρόνο και προϋποθέτει την ύπαρξη αρκετού καπνού ξύλου, για την επίτευξη άριστου αποτελέσματος. (Le monde)

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: