Μία από τις 258 συνταγές με: Ψάρι/Θαλασσινά

Χταπόδι κοκκινιστό

30-45'
Εύκολο

Δεν κοκκίνισε από ντροπή, αλλά από νοστιμιά!

node-1330


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 χταπόδι 3 κιλά περίπου
  • 450 ml κρασί κόκκινο ξηρό
  • 500 γρ. Pummaro για κοκκινιστά
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε ζάρια
  • 1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • ½ κ.σ. ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Πιπέρι και αλάτι

Ξεκινάμε!

  • 1 Πρώτα-πρώτα πάρε το χταπόδι, καθάρισέ το, πλύν' το και βάλ' το σε μια κατσαρόλα με καπάκι, μαζί με όλα τα μπαχαρικά, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το κρασί, να σιγοβράσουν με το νερό που αφήνει το χταπόδι.
  • 2 Μόλις βράσει καλά, βγάλε το χταπόδι και κόψ' το σε κομμάτια, ενώ τη σάλτσα σούρωσέ τη σε μια άλλη κατσαρόλα.
  • 3 Πρόσθεσε το Pummaro
    για κοκκινιστά και το ελαιόλαδο
    , βράσε για 10-15 λεπτά, και μετά ρίξε το χταπόδι στη σάλτσα να βράσουν όλα μαζί άλλα 5-8 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Το Pummaro για κοκκινιστά θα χρωματίσει και θα δώσει απολαυστική γεύση στο καλοβρασμένο χταπόδι.
Όχι πια δάκρυα

Για να αποφύγετε το δακρύβρεχτο καθάρισμα των κρεμμυδιών, μόλις βγάλετε το πρώτο φλούδι, ραντίστε το με ξύδι. Επίσης, μπορείτε να συνεχίσετε το καθάρισμα των κρεμμυδιών κάτω από τρεχούμενο νερό ή κάτω από ανοιχτό απορροφητήρα. Είναι εξίσου αποτελεσματικό.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: