Μία από τις 258 συνταγές με: Ψάρι/Θαλασσινά

Χταπόδι κοκκινιστό

30-45'
Εύκολο

Δεν κοκκίνισε από ντροπή, αλλά από νοστιμιά!

node-1330


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 χταπόδι 3 κιλά περίπου
  • 450 ml κρασί κόκκινο ξηρό
  • 500 γρ. Pummaro για κοκκινιστά
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε ζάρια
  • 1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • ½ κ.σ. ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Πιπέρι και αλάτι

Ξεκινάμε!

  • 1 Πρώτα-πρώτα πάρε το χταπόδι, καθάρισέ το, πλύν' το και βάλ' το σε μια κατσαρόλα με καπάκι, μαζί με όλα τα μπαχαρικά, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το κρασί, να σιγοβράσουν με το νερό που αφήνει το χταπόδι.
  • 2 Μόλις βράσει καλά, βγάλε το χταπόδι και κόψ' το σε κομμάτια, ενώ τη σάλτσα σούρωσέ τη σε μια άλλη κατσαρόλα.
  • 3 Πρόσθεσε το Pummaro
    για κοκκινιστά και το ελαιόλαδο
    , βράσε για 10-15 λεπτά, και μετά ρίξε το χταπόδι στη σάλτσα να βράσουν όλα μαζί άλλα 5-8 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Το Pummaro για κοκκινιστά θα χρωματίσει και θα δώσει απολαυστική γεύση στο καλοβρασμένο χταπόδι.
Για να μην εκρήγνυται το λάδι στο τηγάνι:

Φροντίστε τα υλικά που θα τηγανίσετε να είναι όσο πιο στεγνά γίνεται. Αξίζει να περιμένετε λίγο να στεγνώσουν οι πατάτες από το πλύσιμο, να στραγγίξουν τα καλαμαράκια κ.λπ. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ειδική πυκνή σίτα για το τηγάνι. Αν δεν την έχετε διαθέσιμη, λίγο αλάτι (μια κουταλιά περίπου) στην μέση του τηγανιού την ώρα που ζεσταίνεται το λάδι κάνει αρκετά καλή δουλειά.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: