Μία από τις 258 συνταγές με: Ψάρι/Θαλασσινά

Καλαμαράκια γεμιστά

>60'
Δύσκολο

Ωραία είναι τα καλαμαράκια, αλλά όταν είναι γεμιστά, η απόλαυση είναι διπλή!

node-1002


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 2 φλιτζ. ρύζι
  • 1 φλιτζ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας Pummaro Κλασικό
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 5-6 τοματάκια Σαντορίνης
  • 2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές κάππαρη
  • Αλάτι-πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Καθάρισε τα καλαμαράκια, χώρισε το σώμα από τα πλοκάμια και ξέπλυνέ τα όλα. Τα πλοκάμια στράγγιξε και ψιλόκοψέ τα σε ένα μπολ. Είναι καλύτερα έτσι...• Σόταρε τα κρεμμύδια σε μια καυτή κατσαρόλα ανακατεύοντας, μέχρι να καραμελώσουν και μετά περνάς και στα καλαμαράκια.
  • 2 Ρίξε το μισό από το λάδι
    και, μόλις ζεσταθεί, πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά, ώστε να σοταριστούν. Μετά ρίξε 1 φλιτζάνι νερό, το ρύζι, αλατοπίπερο και βράσε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας πάντα.
  • 3 Αφού κατεβάσεις την κατσαρόλα από τη φωτιά, πρόσθεσε το μαϊντανό, τη μισή από την κάππαρη ψιλοκομμένη, ανακάτεψε και άφησε να κρυώσει η γέμιση -σωστά, αυτό ετοιμάζαμε τόση ώρα.
  • 4 Γέμισε τα καλαμαράκια, κλείσ’ τα στερεώνοντας με οδοντογλυφίδα και τοποθέτησέ τα σε ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο.
  • 5 Περίχυσε με το υπόλοιπο ελαιόλαδo, πρόσθεσε το Pummaro
    Κλασικό, τα τοματάκια, την υπόλοιπη κάππαρη, 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και ψήσε για περίπου 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο νερό ακόμα.
  • 6 Βγάλε το ταψί από το φούρνο και σέρβιρε τα καλαμαράκια, περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα τους -κρίμα να πάει χαμένη...

Καλή όρεξη!

Το πιάτο θα πλημμυρίσει αρώματα φρέσκιας τομάτας και αξεπέραστη γεύση με ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας Pummaro Κλασικό.
Ωμά οστρακοειδή

Οι παλιοί έλεγαν ότι τα όστρακα πρέπει να τρώγονται τους μήνες που έχουν 'ρ'. Προσοχή: Ποτέ δεν αγοράζουμε όστρακα ανοιχτά ή όστρακα που μυρίζουν άσχημα. Όταν ανοίγουν, χάνονται τα υγρά τους και το θαλασσινό στοιχείο και ψωφάνε. Κάντε το τεστ του καρπουζιού... πάρτε ένα κλειστό όστρακο και χτυπήστε το ελαφρά σε μια σκληρή επιφάνεια. Αν ο ήχος είναι 'γεμάτος' τότε θα έχετε κάνει μια... καλή ψαριά!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: