Μία από τις 136 συνταγές με: Σαλάτες

Σαλάτα με αντράκλα, ρόκα και τομάτα

15-30'
Εύκολο

Μια σαλάτα όπως αυτές που σερβίρουν τα καλά εστιατόρια.

node-1718


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 κουταλιές μέλι
  • 3 κουταλιές μουστάρδα
  • 2 σφιχτές τομάτες
  • ½ φλιτζανάκι ξύδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι αντράκλα

Ξεκινάμε!

  • 1 Ξεκίνησε τη σαλάτα σου με αντράκλα, ρόκα και τομάτα χοντροκόβοντας τη ρόκα με τα δάχτυλα, μαδώντας την αντράκλα και κρατώντας μόνο τα φύλλα.
  • 2 Μετά βάλε την πρασινάδα σε μπολ και ετοίμασε τη σάλτσα ανακατεύοντας τη μουστάρδα
    , το balsamico, το ελαιόλαδo και το μέλι, στην αρχή με πιρούνι και μετά με αυγοδάρτη, ώστε να ομογενοποιηθούν.
  • 3 Μαρίναρε τα φύλλα της σαλάτας με αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο
    , ανακάτεψε καλά την πρασινάδα και πρόσθεσε στη σαλάτα τις τομάτες χοντροκομμένες.
  • 4 Ολοκλήρωσε το αριστούργημά σου περιχύνοντας με τη σάλτσα τη σαλάτα με αντράκλα, ρόκα και τομάτα και γαρνίροντας με κομμάτια τομάτας.

Καλή όρεξη!

Η μουστάρδα Hellmann's δίνει ιδιαίτερη και ελαφριά πικάντικη γεύση στις σαλάτες σας αν τη χρησιμοποιήσετε σαν βάση για dressing.
Αλάτι - η κατάλληλη στιγμή

Όλα τα φαγητά δεν πρέπει να αλατίζονται την ίδια στιγμή. Τα όσπρια και τα λαχανικά σκληραίνουν όταν αλατίζονται από την αρχή του μαγειρέματος. Το κρέας και τα ψάρια πρέπει να αλατίζονται πολύ πριν το μαγείρεμά τους για να αποκτήσουν νοστιμιά αλλά και για να διατηρήσουν πολλά περισσότερα θρεπτικά στοιχεία. Τα μακαρόνια πρέπει να βράσουν από την αρχή σε αλατισμένο νερό εάν θέλουμε να 'τα πιάσει' το αλάτι. Το ίδιο ισχύει και για τις τηγανιτές πατάτες αλλά και για τα τηγανιτά αυγά.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: