Μία από τις 136 συνταγές με: Σαλάτες

Σαλάτα με αντράκλα, ρόκα και τομάτα

15-30'
Εύκολο

Μια σαλάτα όπως αυτές που σερβίρουν τα καλά εστιατόρια.

node-1718


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 κουταλιές μέλι
  • 3 κουταλιές μουστάρδα
  • 2 σφιχτές τομάτες
  • ½ φλιτζανάκι ξύδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι αντράκλα

Ξεκινάμε!

  • 1 Ξεκίνησε τη σαλάτα σου με αντράκλα, ρόκα και τομάτα χοντροκόβοντας τη ρόκα με τα δάχτυλα, μαδώντας την αντράκλα και κρατώντας μόνο τα φύλλα.
  • 2 Μετά βάλε την πρασινάδα σε μπολ και ετοίμασε τη σάλτσα ανακατεύοντας τη μουστάρδα
    , το balsamico, το ελαιόλαδo και το μέλι, στην αρχή με πιρούνι και μετά με αυγοδάρτη, ώστε να ομογενοποιηθούν.
  • 3 Μαρίναρε τα φύλλα της σαλάτας με αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο
    , ανακάτεψε καλά την πρασινάδα και πρόσθεσε στη σαλάτα τις τομάτες χοντροκομμένες.
  • 4 Ολοκλήρωσε το αριστούργημά σου περιχύνοντας με τη σάλτσα τη σαλάτα με αντράκλα, ρόκα και τομάτα και γαρνίροντας με κομμάτια τομάτας.

Καλή όρεξη!

Η μουστάρδα Hellmann's δίνει ιδιαίτερη και ελαφριά πικάντικη γεύση στις σαλάτες σας αν τη χρησιμοποιήσετε σαν βάση για dressing.
Κρέμα γάλακτος. H πεμπτουσία της γεύσης

Η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι κρύα πριν τη χτυπήσετε. Χρησιμοποιείστε κάδο και χτυπητήρια επίσης παγωμένα (αν ο κάδος και τα χτυπητήρια του μίξερ είναι πλαστικά, βρέξτε τα και τοποθετείστε τα για 10 λεπτά στον καταψύκτη). Η κρέμα γάλακτος θα γίνει καταπληκτικά αφράτη. Προσοχή μην ξεπεράσετε τον αναγραφόμενο χρόνο χτυπήματος γιατί κινδυνεύει να κιτρινίσει και να σφίξει πάρα πολύ.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: