Μία από τις 136 συνταγές με: Σαλάτες

Σαλάτα με αντράκλα, ρόκα και τομάτα

15-30'
Εύκολο

Μια σαλάτα όπως αυτές που σερβίρουν τα καλά εστιατόρια.

node-1718


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 κουταλιές μέλι
  • 3 κουταλιές μουστάρδα
  • 2 σφιχτές τομάτες
  • ½ φλιτζανάκι ξύδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι αντράκλα

Ξεκινάμε!

  • 1 Ξεκίνησε τη σαλάτα σου με αντράκλα, ρόκα και τομάτα χοντροκόβοντας τη ρόκα με τα δάχτυλα, μαδώντας την αντράκλα και κρατώντας μόνο τα φύλλα.
  • 2 Μετά βάλε την πρασινάδα σε μπολ και ετοίμασε τη σάλτσα ανακατεύοντας τη μουστάρδα
    , το balsamico, το ελαιόλαδo και το μέλι, στην αρχή με πιρούνι και μετά με αυγοδάρτη, ώστε να ομογενοποιηθούν.
  • 3 Μαρίναρε τα φύλλα της σαλάτας με αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο
    , ανακάτεψε καλά την πρασινάδα και πρόσθεσε στη σαλάτα τις τομάτες χοντροκομμένες.
  • 4 Ολοκλήρωσε το αριστούργημά σου περιχύνοντας με τη σάλτσα τη σαλάτα με αντράκλα, ρόκα και τομάτα και γαρνίροντας με κομμάτια τομάτας.

Καλή όρεξη!

Η μουστάρδα Hellmann's δίνει ιδιαίτερη και ελαφριά πικάντικη γεύση στις σαλάτες σας αν τη χρησιμοποιήσετε σαν βάση για dressing.
Σπιτική μαγιονέζα! κι αν κόψει;

Είναι πολύ εύκολο να κόψει η μαγιονέζα…Αλλά ευτυχώς υπάρχει πάντα λύση:1η Λύση: Σε ένα γυάλινο μπόλ βάλτε 2-3 σταγόνες νερό και προσθέστε εκεί την κομμένη μαγιονέζα λίγη-λίγη ανακατεύοντας συνεχώς. 2η Λύση:Σε ένα γυάλινο μπόλ ρίξτε ένα αυγό και χτυπήστε το. Σιγά-σιγά, προσθέστε κουταλιά-κουταλιά το κομμένο μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς και παρακολουθώντας την να σφίγγει!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: