Μία από τις 410 συνταγές με: Λαχανικά

Μανιτάρια γεμιστά

15-30'
Εύκολο

Πώς είναι οι τομάτες γεμιστές; Καμία σχέση…

node-1949


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 12 μεγάλα μανιτάρια
  • ½ κρεμμύδι
  • 250 γρ. γκούντα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 15 φέτες μπέικον
  • 1 ντάκο
  • 1 φακελάκι έτοιμη μανιταρόσουπα Knorr
  • ⅓ ματσάκι μαϊντανό
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 κ. σ. Flora Soft με βούτυρο
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Με μια βρεγμένη πετσέτα καθάρισε εξωτερικά τα μανιτάρια (μεγάλα λευκά ή και πορτομπέλο) και βγάλ’ τους τα κοτσάνια, τα οποία θα ψιλοκόψεις και θα κρατήσεις στην άκρη.
  • 2 Μετά βάλε τα μανιτάρια σε ένα αντικολλητικό ταψί, με την κοιλότητα προς τα πάνω, αλάτισέ τα και ράντισέ τα με λίγο ελαιόλαδο
    .
  • 3 Ρίξε τώρα τη μανιταρόσουπα σε μια λεκάνη, πρόσθεσε 1½ φλιτζάνι ζεστό νερό, ανακάτεψε και άφησε για 15-20 λεπτά, να δεις τι θα συμβεί.
  • 4 Έπειτα ζέστανε το Flora Soft σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάλε μέσα το μπέικον ψιλοκομμένο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα κοτσάνια από τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά, μέχρι να τσιγαριστούν. Όταν το μπέικον και τα κρεμμύδια πάρουν χρώμα, πρόσθεσε τη σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη και τη σούπα από το μπολ, ανακατεύοντας μέχρι να χυλώσουν και να ενωθούν τα υλικά.
  • 5 Τρίψε το ντάκο σε ένα μπλέντερ, για να τον προσθέσεις στο τηγάνι με τη γέμιση για τα γεμιστά μανιτάρια, όπως και το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ξύσμα του λεμονιού, ανακατεύοντας.
  • 6 Κατέβασε το τηγάνι από τη φωτιά, πρόσθεσε το μισό τριμμένο τυρί και πιπέρι, ανακάτεψε για να λιώσει το τυρί, και με 1-2 κουταλιές απ’ αυτό το μείγμα γέμισε κάθε μανιτάρι.
  • 7 Πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί τα γεμιστά μανιτάρια και ψήσ’ τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά περίπου.

Καλή όρεξη!

Ο Chef προσθέτει Flora soft με βούτυρο για να δώσει ξεχωριστή γεύση και νοστιμιά.
Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο ψήσιμο στη σχάρα και το barbecue;

Το ψήσιμο στη σχάρα γίνεται ακριβώς πάνω από την εστία φωτιάς, σε υψηλή θερμοκρασία και συνήθως γρήγορα. Το αληθινό barbecue γίνεται σε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία, διαρκεί περισσότερο χρόνο και προϋποθέτει την ύπαρξη αρκετού καπνού ξύλου, για την επίτευξη άριστου αποτελέσματος. (Le monde)

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: