Αυτά τα μπιφτέκια γεμιστά δεν θα σας κάνουν τα δύσκολα: με μια πιρουνιά θα σας αποκαλύψουν τι κρύβουν μέσα τους. Λαχταριστά μπιφτέκια γεμιστά που θα σας κάνουν να δείτε τη μαγειρική με cookoo διάθεση!

Μία από τις 315 συνταγές με: Κρέας

Μπιφτέκια γεμιστά

>60'
Δύσκολο

Δεν θα σας κάνουν τα δύσκολα: με μια πιρουνιά θα σας αποκαλύψουν τι κρύβουν μέσα τους.

node-739


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 200 γρ. σκληρό τυρί
  • 10 φέτες τυρί μοτσαρέλα
  • 2 κουταλιές ζωμό λαχανικών σε κόκκους
  • 10 ροδέλες ντομάτας
  • 6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδo
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 αβγά
  • πιπέρι
  • κόκκους πιπεριού
  • ρίγανη
  • φύλλα μαρουλιού
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδo για το άλειμμα

Ξεκινάμε!

  • 1 Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστεί κάποια προεργασία και δύο μπολ. Πρώτα κόψε το σκληρό τυρί σε 10 κομματάκια (περίπου 3 εκατοστά επί 1).
  • 2 Σε ένα μπολ με νερό μούλιασε τις φέτες ψωμιού και σε ένα άλλο βάλε τον κιμά, τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, το μαϊντανό, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το ψωμί στραγγισμένο, το ελαιόλαδo, το ζωμό λαχανικών και πιπέρι.
  • 3 Μην τα κοιτάς! Η προεργασία τελείωσε και η δράση αρχίζει. Ζύμωσε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί, και πλάσε με αυτό 10 μπιφτέκια. Πάνω στο καθένα τοποθέτησε ένα μπαστουνάκι τυριού, πίεσέ το ελαφρά και πλάσ’ το, ώστε το τυρί να καλυφθεί και το μπιφτέκι να πάρει το σχήμα που θέλουμε.
  • 4 Βάλε τώρα τα μπιφτέκια σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι
    και ψήσ’ τα για 20 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180°C.
  • 5 Για το φινίρισμα, βάλε πάνω σε κάθε μπιφτέκι 1 ροδέλα ντομάτας και 1 φέτα μοτσαρέλα, και ψήσ’ τα για άλλα για 5 λεπτά περίπου, ώστε να λιώσει το τυρί και να μαλακώσει η ντομάτα.
  • 6 Αυτό ήταν. Βγάλε το ταψί από το φούρνο και σέρβιρε γαρνίροντας με φύλλα μαρουλιού, ρίγανη και κόκκους πιπεριού.

Καλή όρεξη!

Προσθέστε δύο κουταλιές ζωμό λαχανικών Knorr σε κόκκους στη ζύμη του κιμά για ακόμη πιο ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα γεύση.
Κρέας, πoυλερικά, κυνήγι και... Κρασί

προετοιμασία και το μαγείρεμα ενός κυρίου πιάτου με κρέας (πολύ περισσότερο με κυνήγι), αποτελεί μια πολύπλοκη διαδικασία για την επιλογή και του κατάλληλου οίνου. Όσο πιο βαρύ, μυρωδάτο, πλούσιο σε καρυκεύματα, λιπαρό με σάλτσες ή όσο πιο στεγνό -ανάλογα πάντα με τον τύπο μαγειρέματος- είναι ένα κρέας τόσο η επιλογή του κρασιού αποτελεί ολόκληρη σπουδή. Έτσι, όσο πιο πικάντικο είναι το φαγητό τόσο πιο δυνατό κρασί χρειαζόμαστε, όσο πιο ελαφρύ είναι ενα φαγητό,τόσο το κρασί μας μπορεί να είναι φρουτώδες και αρωματικό.

Το τυρί ταιριάζει απόλυτα με το καλό κρασί. Έτσι, συνηθίζεται να συνοδεύονται τα τυριά από τα κρασιά των ιδίων περιοχών. Αψογοι συνδυασμοί που πάντα προκαλούν είναι και αυτοί οι λιγότερο διαδεδομένοι με ηδύποτα κρασιά, που ταιριάζουν με τυριά τύπου ροκφόρ, ενώ άλλα γλυκά κρασιά, συνοδεύουν ολόφρεσκα γιδοτύρια.
Τα φρούτα αποτελούν ένα 'διάλειμμα' στη πλούσια γευστική πανδαισία ενός γεύματος. Η απλή, φρουτώδης, δροσερή τους γεύση είναι καλό να απολαμβάνεται μόνη της. Στα επιδόρπια με γλυκό ταιριάζει απόλυτα ο καφές. Πάλι μπορείτε να επιλέξετε ένα δροσερό ελαφρύ λικέρ για να αλλάξει και τη γεύση σας…

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: