Αυτά τα μπιφτέκια γεμιστά δεν θα σας κάνουν τα δύσκολα: με μια πιρουνιά θα σας αποκαλύψουν τι κρύβουν μέσα τους. Λαχταριστά μπιφτέκια γεμιστά που θα σας κάνουν να δείτε τη μαγειρική με cookoo διάθεση!

Μία από τις 315 συνταγές με: Κρέας

Μπιφτέκια γεμιστά

>60'
Δύσκολο

Δεν θα σας κάνουν τα δύσκολα: με μια πιρουνιά θα σας αποκαλύψουν τι κρύβουν μέσα τους.

node-739


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 200 γρ. σκληρό τυρί
  • 10 φέτες τυρί μοτσαρέλα
  • 2 κουταλιές ζωμό λαχανικών σε κόκκους
  • 10 ροδέλες ντομάτας
  • 6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδo
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 αβγά
  • πιπέρι
  • κόκκους πιπεριού
  • ρίγανη
  • φύλλα μαρουλιού
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδo για το άλειμμα

Ξεκινάμε!

  • 1 Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστεί κάποια προεργασία και δύο μπολ. Πρώτα κόψε το σκληρό τυρί σε 10 κομματάκια (περίπου 3 εκατοστά επί 1).
  • 2 Σε ένα μπολ με νερό μούλιασε τις φέτες ψωμιού και σε ένα άλλο βάλε τον κιμά, τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, το μαϊντανό, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το ψωμί στραγγισμένο, το ελαιόλαδo, το ζωμό λαχανικών και πιπέρι.
  • 3 Μην τα κοιτάς! Η προεργασία τελείωσε και η δράση αρχίζει. Ζύμωσε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί, και πλάσε με αυτό 10 μπιφτέκια. Πάνω στο καθένα τοποθέτησε ένα μπαστουνάκι τυριού, πίεσέ το ελαφρά και πλάσ’ το, ώστε το τυρί να καλυφθεί και το μπιφτέκι να πάρει το σχήμα που θέλουμε.
  • 4 Βάλε τώρα τα μπιφτέκια σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι
    και ψήσ’ τα για 20 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180°C.
  • 5 Για το φινίρισμα, βάλε πάνω σε κάθε μπιφτέκι 1 ροδέλα ντομάτας και 1 φέτα μοτσαρέλα, και ψήσ’ τα για άλλα για 5 λεπτά περίπου, ώστε να λιώσει το τυρί και να μαλακώσει η ντομάτα.
  • 6 Αυτό ήταν. Βγάλε το ταψί από το φούρνο και σέρβιρε γαρνίροντας με φύλλα μαρουλιού, ρίγανη και κόκκους πιπεριού.

Καλή όρεξη!

Προσθέστε δύο κουταλιές ζωμό λαχανικών Knorr σε κόκκους στη ζύμη του κιμά για ακόμη πιο ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα γεύση.
Πιπέρι

Να προτιμάτε το ολόκληρο πιπέρι που θα αλέσετε μόνοι σας. Έτσι, το άρωμα και τα συστατικά του διατηρούνται ακέραια. Μην το τσιγαρίζετε γιατί καίγεται. Να το προσθέτετε πάντα στο τέλος του μαγειρέματος για να απελευθερώνει όλο του το άρωμα!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: