Καρμπονάρα artista! Μια διασημότητα της ιταλικής κουζίνας ντύνει τα ταλιολίνι. Δοκιμάστε κι εσείς την αυθεντική ιταλική καρμπονάρα και δείτε την ιταλική κουζίνα με άλλο στόμα!

Μία από τις 184 συνταγές με: Ζυμαρικά

Καρμπονάρα

30-45'
Εύκολο

Μια διασημότητα της ιταλικής κουζίνας ντύνει τα ταλιολίνι.

node-1078


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 συσκευασία ζυμαρικά ταλιολίνι
  • 2 φακέλους Σάλτσα για Ζυμαρικά Καρμπονάρα
  • 1½ φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 3-4 φέτες μπέικον κομμένες σε κομματάκια
  • 1 «Σπιτικό» ζωμό κότας

Ξεκινάμε!

  • 1 Ρίξε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει το ζωμό κότας, ανακάτεψε και, μόλις λιώσει, είναι η στιγμή που τα ταλιολίνι κάνουν την είσοδό τους (στην κατσαρόλα). Ανακάτεψέ τα και βράσε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  • 2 Στο μεταξύ σόταρε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τις φέτες μπέικον για 2-3 λεπτά.
  • 3 Επίσης, βάλε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη Σάλτσα Καρμπονάρα, 1 φλιτζάνι νερό και βράσε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • 4 Πρόσθεσε τα κομματάκια μπέικον, ανακάτεψε και κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • 5 Στράγγιξε τα ταλιολίνι, ξαναρίξ’ τα στην κατσαρόλα, περίχυσε με τη σάλτσα, πρόσθεσε την παρμεζάνα, ανακάτεψε και είναι, επιτέλους, έτοιμα να τα σερβίρεις.

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποιεί μία μερίδα Knorr Σπιτικό ζωμό κότας για να δώσει περισσότερη νοστιμιά στο πιάτο.
Αλάτι - η κατάλληλη στιγμή

Όλα τα φαγητά δεν πρέπει να αλατίζονται την ίδια στιγμή. Τα όσπρια και τα λαχανικά σκληραίνουν όταν αλατίζονται από την αρχή του μαγειρέματος. Το κρέας και τα ψάρια πρέπει να αλατίζονται πολύ πριν το μαγείρεμά τους για να αποκτήσουν νοστιμιά αλλά και για να διατηρήσουν πολλά περισσότερα θρεπτικά στοιχεία. Τα μακαρόνια πρέπει να βράσουν από την αρχή σε αλατισμένο νερό εάν θέλουμε να 'τα πιάσει' το αλάτι. Το ίδιο ισχύει και για τις τηγανιτές πατάτες αλλά και για τα τηγανιτά αυγά.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: