Καρμπονάρα artista! Μια διασημότητα της ιταλικής κουζίνας ντύνει τα ταλιολίνι. Δοκιμάστε κι εσείς την αυθεντική ιταλική καρμπονάρα και δείτε την ιταλική κουζίνα με άλλο στόμα!

Μία από τις 184 συνταγές με: Ζυμαρικά

Καρμπονάρα

30-45'
Εύκολο

Μια διασημότητα της ιταλικής κουζίνας ντύνει τα ταλιολίνι.

node-1078


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 συσκευασία ζυμαρικά ταλιολίνι
  • 2 φακέλους Σάλτσα για Ζυμαρικά Καρμπονάρα
  • 1½ φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 3-4 φέτες μπέικον κομμένες σε κομματάκια
  • 1 «Σπιτικό» ζωμό κότας

Ξεκινάμε!

  • 1 Ρίξε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει το ζωμό κότας, ανακάτεψε και, μόλις λιώσει, είναι η στιγμή που τα ταλιολίνι κάνουν την είσοδό τους (στην κατσαρόλα). Ανακάτεψέ τα και βράσε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  • 2 Στο μεταξύ σόταρε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τις φέτες μπέικον για 2-3 λεπτά.
  • 3 Επίσης, βάλε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη Σάλτσα Καρμπονάρα, 1 φλιτζάνι νερό και βράσε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • 4 Πρόσθεσε τα κομματάκια μπέικον, ανακάτεψε και κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • 5 Στράγγιξε τα ταλιολίνι, ξαναρίξ’ τα στην κατσαρόλα, περίχυσε με τη σάλτσα, πρόσθεσε την παρμεζάνα, ανακάτεψε και είναι, επιτέλους, έτοιμα να τα σερβίρεις.

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποιεί μία μερίδα Knorr Σπιτικό ζωμό κότας για να δώσει περισσότερη νοστιμιά στο πιάτο.
Πόσο φρέσκα είναι τα μύδια;

Υπέροχο έδεσμα αλλά και πολύ επικίνδυνη τροφή αν αποδειχτούν ότι δεν είναι φρέσκα. Μεγάλη προσοχή λοιπόν. Τα φρέσκα μύδια ή είναι κλειστά ή κλείνουν μόλις ενοχληθούν. Όσα δεν κλείνουν και όσα είναι σπασμένα πρέπει να τα πετάξετε. Πετάξτε επίσης όσα δεν ανοίξουν κατά το βράσιμο ή το άχνισμα. Δεν θα πρέπει να "απαιτήσετε" τέτοια συμπεριφορά από τα κατεψυγμένα μύδια.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: