Μία από τις 191 συνταγές με: Πουλερικά

Λαζάνια με κοτόπουλο

>60'
Μέτριο

Το κοτόπουλο μάλλον θα αισθάνεται σα στο σπίτι του στη ζεστή φωλιά από λαζάνια.

node-1098


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 πακέτο φύλλα λαζάνια
  • 3 φιλέτα κοτόπουλου βρασμένα
  • 4-5 λευκά μανιτάρια
  • 2 φλιτζ. φέτα θρυμματισμένη
  • 2 φλιτζ. Pummaro Σπιτική Τομάτα από τον Τρίφτη
  • 3 κρεμμύδια
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • αλάτι
  • Για την μπεσαμέλ:
  • 6 κουταλιές Βιτάμ Soft
  • 6 κουταλιές αλεύρι
  • 4 φλιτζ. γάλα χλιαρό
  • Για τη σάλτσα τυριού:
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα

Ξεκινάμε!

  • 1 Λιώσε σε μια κατσαρόλα το Βιτάμ
    Soft, ρίξε το αλεύρι και ανακάτεψε για 2-3 λεπτά. Πρόσθεσε το γάλα και συνέχισε να ανακατεύεις, μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ -τι νόμιζες ότι κάνουμε; Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πάμε παρακάτω.
  • 2 Σκούπισε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και ψιλόκοψέ τα.
  • 3 Επίσης, σόταρε σε ένα καυτό τηγάνι τα κρεμμύδια, μέχρι να καραμελώσουν, πρόσθεσε το Bιτάμ Culinesse και, μόλις λιώσει, σόταρε και τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά και βγάλ’ τα με μια τρυπητή κουτάλα σε μπολ.
  • 4 Για να μη μείνει, όμως, άδειο το τηγάνι, πρόσθεσε τα βρασμένα φιλέτα του κοτόπουλου κομμένα σε ίνες, την μπεσαμέλ, τη φέτα και ανακάτεψε.
  • 5 Ρίξε τα λαζάνια και το ελαιόλαδo σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ανακάτεψε και βράσε για 5 λεπτά.
  • 6 Μετά βγάλ’ τα ένα-ένα με μια τρυπητή κουτάλα σε λαδωμένη επιφάνεια, τοποθετώντας τα ανά δύο, έτσι ώστε η μία άκρη να πατάει το άλλο, και στρώσε με ένα κουτάλι λίγη από τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια.
  • 7 Δίπλωσε τα φύλλα σε ρολό, τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί αλειμμένο με ελαιόλαδo και περίχυσέ τα με το Pummaro
    Σπιτική Τομάτα από τον Τρίφτη ανακατεμένο με 2 φλιτζάνια βραστό νερό. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά.
  • 8 Στο μεταξύ σιγόβρασε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με την παρμεζάνα, μέχρι να δέσει η σάλτσα ελαφρά, και σέρβιρε τα λαζάνια, περιχύνοντάς τα με αυτή την υπέροχη σάλτσα τυριού.

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποιεί Pummaro, προϊόν παρασκευασμένο από φρέσκες τομάτες που προσδίδει καλύτερη ποιότητα στο πιάτο.
Ζουλιέν... συνώνυμο της λεπτότητας

Σχήμα ΖΟΥΛΙΕΝ (τρόπος κοπής): Κόβετε οτιδήποτε υλικά (π.χ. τυρί, πατάτες, πιπεριές, καρότα) σε μακρόστενα λεπτά κομμάτια.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: