Μία από τις 191 συνταγές με: Πουλερικά

Λαζάνια με κοτόπουλο

>60'
Μέτριο

Το κοτόπουλο μάλλον θα αισθάνεται σα στο σπίτι του στη ζεστή φωλιά από λαζάνια.

node-1098


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 πακέτο φύλλα λαζάνια
  • 3 φιλέτα κοτόπουλου βρασμένα
  • 4-5 λευκά μανιτάρια
  • 2 φλιτζ. φέτα θρυμματισμένη
  • 2 φλιτζ. Pummaro Σπιτική Τομάτα από τον Τρίφτη
  • 3 κρεμμύδια
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • αλάτι
  • Για την μπεσαμέλ:
  • 6 κουταλιές Βιτάμ Soft
  • 6 κουταλιές αλεύρι
  • 4 φλιτζ. γάλα χλιαρό
  • Για τη σάλτσα τυριού:
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα

Ξεκινάμε!

  • 1 Λιώσε σε μια κατσαρόλα το Βιτάμ
    Soft, ρίξε το αλεύρι και ανακάτεψε για 2-3 λεπτά. Πρόσθεσε το γάλα και συνέχισε να ανακατεύεις, μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ -τι νόμιζες ότι κάνουμε; Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πάμε παρακάτω.
  • 2 Σκούπισε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και ψιλόκοψέ τα.
  • 3 Επίσης, σόταρε σε ένα καυτό τηγάνι τα κρεμμύδια, μέχρι να καραμελώσουν, πρόσθεσε το Bιτάμ Culinesse και, μόλις λιώσει, σόταρε και τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά και βγάλ’ τα με μια τρυπητή κουτάλα σε μπολ.
  • 4 Για να μη μείνει, όμως, άδειο το τηγάνι, πρόσθεσε τα βρασμένα φιλέτα του κοτόπουλου κομμένα σε ίνες, την μπεσαμέλ, τη φέτα και ανακάτεψε.
  • 5 Ρίξε τα λαζάνια και το ελαιόλαδo σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ανακάτεψε και βράσε για 5 λεπτά.
  • 6 Μετά βγάλ’ τα ένα-ένα με μια τρυπητή κουτάλα σε λαδωμένη επιφάνεια, τοποθετώντας τα ανά δύο, έτσι ώστε η μία άκρη να πατάει το άλλο, και στρώσε με ένα κουτάλι λίγη από τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια.
  • 7 Δίπλωσε τα φύλλα σε ρολό, τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί αλειμμένο με ελαιόλαδo και περίχυσέ τα με το Pummaro
    Σπιτική Τομάτα από τον Τρίφτη ανακατεμένο με 2 φλιτζάνια βραστό νερό. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά.
  • 8 Στο μεταξύ σιγόβρασε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με την παρμεζάνα, μέχρι να δέσει η σάλτσα ελαφρά, και σέρβιρε τα λαζάνια, περιχύνοντάς τα με αυτή την υπέροχη σάλτσα τυριού.

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποιεί Pummaro, προϊόν παρασκευασμένο από φρέσκες τομάτες που προσδίδει καλύτερη ποιότητα στο πιάτο.
Για να μη σπάζουν τα αυγά κατά το βράσιμο:

Τα αυγά σπάζουν με το βράσιμο όταν έχουν μόλις βγει από το ψυγείο. Γι' αυτό πρέπει να μένουν περίπου 20 λεπτά εκτός για να πάρουν τη θερμοκρασία δωματίου. Αν υπάρχει πίεση χρόνου τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο και ρίξτε στο νερό λίγο ξύδι.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: