Μία από τις 191 συνταγές με: Πουλερικά

Λαζάνια με κοτόπουλο

>60'
Μέτριο

Το κοτόπουλο μάλλον θα αισθάνεται σα στο σπίτι του στη ζεστή φωλιά από λαζάνια.

node-1098


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 πακέτο φύλλα λαζάνια
  • 3 φιλέτα κοτόπουλου βρασμένα
  • 4-5 λευκά μανιτάρια
  • 2 φλιτζ. φέτα θρυμματισμένη
  • 2 φλιτζ. Pummaro Σπιτική Τομάτα από τον Τρίφτη
  • 3 κρεμμύδια
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • αλάτι
  • Για την μπεσαμέλ:
  • 6 κουταλιές Βιτάμ Soft
  • 6 κουταλιές αλεύρι
  • 4 φλιτζ. γάλα χλιαρό
  • Για τη σάλτσα τυριού:
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα

Ξεκινάμε!

  • 1 Λιώσε σε μια κατσαρόλα το Βιτάμ
    Soft, ρίξε το αλεύρι και ανακάτεψε για 2-3 λεπτά. Πρόσθεσε το γάλα και συνέχισε να ανακατεύεις, μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ -τι νόμιζες ότι κάνουμε; Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πάμε παρακάτω.
  • 2 Σκούπισε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και ψιλόκοψέ τα.
  • 3 Επίσης, σόταρε σε ένα καυτό τηγάνι τα κρεμμύδια, μέχρι να καραμελώσουν, πρόσθεσε το Bιτάμ Culinesse και, μόλις λιώσει, σόταρε και τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά και βγάλ’ τα με μια τρυπητή κουτάλα σε μπολ.
  • 4 Για να μη μείνει, όμως, άδειο το τηγάνι, πρόσθεσε τα βρασμένα φιλέτα του κοτόπουλου κομμένα σε ίνες, την μπεσαμέλ, τη φέτα και ανακάτεψε.
  • 5 Ρίξε τα λαζάνια και το ελαιόλαδo σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ανακάτεψε και βράσε για 5 λεπτά.
  • 6 Μετά βγάλ’ τα ένα-ένα με μια τρυπητή κουτάλα σε λαδωμένη επιφάνεια, τοποθετώντας τα ανά δύο, έτσι ώστε η μία άκρη να πατάει το άλλο, και στρώσε με ένα κουτάλι λίγη από τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια.
  • 7 Δίπλωσε τα φύλλα σε ρολό, τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί αλειμμένο με ελαιόλαδo και περίχυσέ τα με το Pummaro
    Σπιτική Τομάτα από τον Τρίφτη ανακατεμένο με 2 φλιτζάνια βραστό νερό. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά.
  • 8 Στο μεταξύ σιγόβρασε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με την παρμεζάνα, μέχρι να δέσει η σάλτσα ελαφρά, και σέρβιρε τα λαζάνια, περιχύνοντάς τα με αυτή την υπέροχη σάλτσα τυριού.

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποιεί Pummaro, προϊόν παρασκευασμένο από φρέσκες τομάτες που προσδίδει καλύτερη ποιότητα στο πιάτο.
Κρέας, πoυλερικά, κυνήγι και... Κρασί

προετοιμασία και το μαγείρεμα ενός κυρίου πιάτου με κρέας (πολύ περισσότερο με κυνήγι), αποτελεί μια πολύπλοκη διαδικασία για την επιλογή και του κατάλληλου οίνου. Όσο πιο βαρύ, μυρωδάτο, πλούσιο σε καρυκεύματα, λιπαρό με σάλτσες ή όσο πιο στεγνό -ανάλογα πάντα με τον τύπο μαγειρέματος- είναι ένα κρέας τόσο η επιλογή του κρασιού αποτελεί ολόκληρη σπουδή. Έτσι, όσο πιο πικάντικο είναι το φαγητό τόσο πιο δυνατό κρασί χρειαζόμαστε, όσο πιο ελαφρύ είναι ενα φαγητό,τόσο το κρασί μας μπορεί να είναι φρουτώδες και αρωματικό.

Το τυρί ταιριάζει απόλυτα με το καλό κρασί. Έτσι, συνηθίζεται να συνοδεύονται τα τυριά από τα κρασιά των ιδίων περιοχών. Αψογοι συνδυασμοί που πάντα προκαλούν είναι και αυτοί οι λιγότερο διαδεδομένοι με ηδύποτα κρασιά, που ταιριάζουν με τυριά τύπου ροκφόρ, ενώ άλλα γλυκά κρασιά, συνοδεύουν ολόφρεσκα γιδοτύρια.
Τα φρούτα αποτελούν ένα 'διάλειμμα' στη πλούσια γευστική πανδαισία ενός γεύματος. Η απλή, φρουτώδης, δροσερή τους γεύση είναι καλό να απολαμβάνεται μόνη της. Στα επιδόρπια με γλυκό ταιριάζει απόλυτα ο καφές. Πάλι μπορείτε να επιλέξετε ένα δροσερό ελαφρύ λικέρ για να αλλάξει και τη γεύση σας…

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: