Μία από τις 344 συνταγές με: Γλυκά

Τάρτα με μαρμελάδα

30-45'
Εύκολο

Μια σπιτική τάρτα με μαρμελάδα είναι το καλύτερο πρωινό!

node-1766


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 150 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. τριμμένη αμυγδαλόψιχα
  • 3 αυγά
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 1 κοπανισμένο κεφαλάκι γαρύφαλλο
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι σκόνη κανέλα
  • 150 γρ. Βιτάμ κομμένο σε κομματάκια
  • ½ κουταλάκι ξύσμα από λεμόνι
  • 300 γρ. μαρμελάδα φραμπουάζ

Ξεκινάμε!

  • 1 Ένας προετοιμασμένος ζαχαροπλάστης μετράει για δύο. Γι’ αυτό κι εσύ ετοίμασε τη ζύμη, βράσε 2 από τα αυγά σφιχτά και, όταν κρυώσουν, καθάρισέ τα και λιώσε τους κρόκους με ένα πιρούνι.
  • 2 Τώρα μπορείς να προχωρήσεις στο παρασύνθημα. Βάλε σε ένα μπολ το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, τους λιωμένους κρόκους, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού, κάνε μια λακκούβα στη μέση και βάλε εκεί το Βιτάμ
    και το ασπράδι από το τρίτο αυγό. Ζύμωσε στη συνέχεια με ζωντάνια και, μόλις η ζύμη της τάρτας με μαρμελάδα γίνει ομοιογενής, μάζεψέ τη σε μπάλα και βάλ’ τη στο ψυγείο ½ ώρα να σφίξει.
  • 3 Άπλωσε τα ⅔ της ζύμης σε μια φόρμα για τάρτες, άπλωσε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη πλάσε λωρίδες που θα τοποθετήσεις πάνω από τη μαρμελάδα και θα αλείψεις με τον κρόκο αυγού αναμεμειγμένο με λίγο γάλα. Όλα αυτά για να βάλεις την τάρτα με μαρμελάδα για 30 λεπτά περίπου στο ψυγείο και μετά για 35-40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.

Καλή όρεξη!

To Βιτάμ μέσα στη ζύμη, θα δώσει υπέροχη γεύση και θα την κάνει τραγανή και νόστιμη.
η τελική πινελιά στα κέικ

Η ζύμη-χυλός του κέικ πριν μπει στη φόρμα δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ αραιή, ούτε πολύ σφιχτή. Η διορθωτική κίνηση που μπορούμε να κάνουμε αν είναι αραιή η ζύμη μας είναι να προσθέσουμε λίγο ακόμα αλεύρι κι αν είναι σφιχτή να την αραιώσουμε με λίγο χυμό πορτοκαλιού.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: